5.2 C
Amsterdam
maandag, januari 24, 2022

Laatste berichten

Zonnepanelen in Oss zijn zeer populair

Oss is een plaats in Noord-Brabant die heel hard aan het werk is om de klimaatdoelen te gaan halen. De gemeente Oss heeft als doelstelling om in 2050 compleet klimaatneutraal te zijn. Nu kan de gemeente nog zoveel zelf willen doen, maar zonder de medewerking van de bewoners is en blijft dat doel een utopie. Het is niet voor niets dat zonnepanelen in Oss erg populair zijn. Zonnepanelen in Oss verdienen zichzelf al snel terug. Je hoeft geen grote investering te doen of zonnepanelen in Oss te huren. Je kunt een compleet pakket van 10 zonnepanelen inclusief montage aanschaffen zonder je spaargeld aan te spreken.

Zijn zonnepanelen in Oss altijd mogelijk?

Wanneer je een koophuis hebt in Oss en er is geen sprake van een beschermd stadsgezicht, dan kun je een dakcheck laten doen voor jouw zonnepanelen in Oss. De dakcheck dient ervoor om te bekijken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Zo wordt er gekeken naar de helling van het dak en de plaatsing ten opzichte van de zon. Ook wordt gekeken naar het dak zelf: is jouw dak rietgekapt? Dan is plaatsing van zonnepanelen helaas niet mogelijk. Maar wellicht zijn er andere oplossingen te bedenken. Zonnepanelen kunnen ook geplaatst worden op het platte dak van de garage of van de loods bij het huis.

Waarom zou je voor zonnepanelen kiezen?

Zonne energie is er altijd. Ook wanneer het bewolkt is schijnt de zon. Je kunt dus altijd rekenen op voldoende energie. De zonnepanelen zorgen ervoor dat deze energie gebruikt kan gaan worden. Zo is het met, bijvoorbeeld 10 zonnepanelen, al mogelijk om een compleet huishouden van stroom te voorzien. Laat je informeren over de kosten en de mogelijkheden. Ook het terugleveren van elektriciteit aan de leverancier kan een flink zakcentje opleveren. Samen zorgen we voor een betere wereld door gebruik te maken van zonne energie.

Werk mee aan de doelstellingen in jouw gemeente

Iedere gemeente heeft klimaatdoelstellingen opgesteld. Je kunt jouw gemeente en dus jezelf helpen deze doelstellingen te behalen. Dit kan door zonnepanelen te laten plaatsen, maar ook door continu na te denken over het verbruik van energie. Trek eens een extra trui aan voor je de centrale verwarming opschroeft. Pak de fiets om boodschappen te doen en laat de auto staan. Doe lichten uit in kamers waar je niet bent. En maak gebruik van led-verlichting. Het zijn maar kleine zaken die weinig moeite kosten, maar die wel veel op kunnen leveren. Als we er samen aan werken!

Latest Posts

Moet je lezen