11.3 C
Amsterdam
woensdag, juni 7, 2023

Laatste berichten

Wat heb jij te besteden?

Iedere maand komt er een geldbedrag binnen, maar wat heb je eigenlijk te besteden? Wanneer al je vaste lasten en kosten betaald zijn, wat blijft er dan over? En hoe zorg je er nu voor dat je daar het meeste van maakt en toch de dingen kan doen waar jij je geld graag aan uitgeeft? In deze blog vertel ik hier meer over. Dit is geen financieel advies. Lees je mee?

Wat er iedere maand binnenkomt

Om een beeld te krijgen van wat jouw inkomsten en uitgaven iedere maand zijn, is het niet zo gek om een overzicht te maken bijvoorbeeld in een programma als Excel. Zo zie je wat er aan verschillende bronnen binnenkomt, en wat eruit gaat en waaraan dat precies uitgaat. Op die manier kan je ook zien waar je nog extra binnenhaalt, en waar je dingen over zou kunnen houden. Sommige abonnementen gebruiken we niet eens en we zijn er toch iedere maand geld aan kwijt, dat is zonde.

De extraatjes

En zoals ik zei, komt er soms iets extra's binnen, bijvoorbeeld vanuit een gulle gever. Dat moet je ook meenemen in je berekening. Veel te vaak zien mensen dat als ‘extra geld’. Op die manier geven we het vaak uit aan onnodige zaken omdat we het verschil niet voelen in onze portemonnee. En toch kan dat extraatje voor een groot verschil zorgen, bijvoorbeeld op onze spaarrekening of wanneer we het uitgeven aan iets wat we echt graag willen hebben.

Uitgeven, sparen of beleggen

Het geld dat aan het einde van de maand overblijft kun je uiteraard uitgeven aan dingen die je leuk vindt om te doen. Zo gaan mensen vaak een keertje uiteten of kopen een nieuwe jas voor zichzelf. Maar vergeet niet dat het ook belangrijk is om dat geld opzij te zetten voor moeilijkere tijden. Daarnaast wordt het ook steeds populairder om geld te beleggen, op die manier is je geld niet onderhevig aan de inflatie maar aan de beurs. Ben je hierin geïnteresseerd? Dan is het aan te raden om te praten met een professional of je er in ieder geval goed over in te lezen voordat je hieraan begint

Als je meer nodig hebt

Wanneer je wat meer nodig hebt, bijvoorbeeld voor een verbouwing, kan je een lening aanvragen. Misschien vraag je je af: hoeveel kan ik lenen? En: kan ik überhaupt lenen als ik dat als particulier wil doen? Op de website van findio is heel veel informatie te vinden, zij hebben een transparant beleid waardoor je altijd weet waar je aan toe bent, ook als particulier.

Latest Posts

Moet je lezen