Wat heb je nodig voor een succesvolle letselschadeclaim in Utrecht? 

0
561

In Utrecht gebeurt er, net als in de rest van Nederland, vrij veel. Sommige dingen zijn een onderdeel van ons dagelijkse leven en sommige dingen maken we voor het eerst mee. Dit kan ook het geval zijn bij letselschade. Je hebt een ongeluk ondervonden of iets dergelijks en je hebt hier schade door. Die schade is ontstaan door toedoen van iemand anders, of dit nu bewust is geweest of niet. Erg vervelend, maar jij wil natuurlijk een vergoeding hiervoor zien. Dat begrijpen we. Het is daarom goed dat je deze blog leest, dan krijg je een beetje een idee waar je aan zou moeten voldoen om een succesvolle letselschadeclaim in Utrecht in te dienen. Het inhuren van een letselschade advocaat Utrecht raden wij ten allen tijde aan, maar daarover later meer. We geven je hier een introductie en globale richtlijnen voor de eisen voor een succesvolle letselschadeclaim in Utrecht. 

Disclaimer

Allereerst is het goed om te weten dat de punten hieronder niet compleet en globaal zijn. Het is simpelweg te complex en uitgebreid om te bespreken, helemaal voor iemand die niet actief is in de juridische dienstverlening. Deze blog is slechts ter voorbeeld, om een kijkje te krijgen in een dergelijk proces en om te kijken of je er wellicht enigszins voor in aanmerking komt. We raden dan ook aan om, mocht je met een vraag over letselschade of echte letselschade zitten, een letselschade advocaat in te schakelen. 

Causaal verband

Het causale verband komt overal terug in de juridische vakjargon. In veel bepalingen is dit een voorwaarden dat is niet gek. Het causale verband ziet eigenlijk toe op de oorzaak en een gevolg. Een goede manier om je af te vragen of er een causaal verband is tussen de handeling van de ander en de door jou geleden schade, is door jezelf de vraag te stellen ‘Had ik geen schade ondervonden als de ander niet zo had gehandeld?’. Dit is een globale richtlijn, maar het geeft je enige indicatie of er een causaal verband is of niet. 

Vermogen tot vergoeding

Daarnaast moet er onder andere een vermogen zijn tot vergoeding. Iemand moet de mogelijkheid hebben om überhaupt iets te kunnen vergoeden, hetzij via zijn/haar eigen vermogen hetzij via de verzekering. Is dit niet het geval? Dan wordt het een heel lastig verhaal, want niemand anders gaat de schade vergoeden.