Waarom groene stroom interessant is voor je bedrijf

0
373

Steeds meer ondernemers in Nederland stappen over op groene mkb energie. Dat komt onder andere omdat we het alsmaar belangrijker vinden om duurzaam te leven én te werken. Wat hierbij ook helpt, is het feit dat de prijs van energie omhoog gaat. Door zelf je eigen groene stroom op te wekken kun je heel wat geld besparen op de zakelijke energierekening. Zoals je nu al wel merkt, zijn er dus heel wat voordelen te vinden aan groene energie. In dit artikel vertellen we je er meer over en lees je meer over waarom groene stroom interessant is voor jouw onderneming.

Groene energie is beter voor de wereld

De grootste reden om te kiezen voor groene zakelijke energie is het feit dat je op die manier bijdraagt aan een betere wereld. Dat zit namelijk zo: groene stroom is beter voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt voornamelijk aan de manier waarop beide vormen van energie worden opgewekt. Bij groene energie komt er bijvoorbeeld veel minder CO2 vrij dan bij grijze stroom. Zoals je misschien wel weet, is CO2 erg slecht voor het milieu. Het zorgt er onder andere voor dat er een gat in de ozonlaag komt waardoor het klimaat verandert. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor groene stroom waarbij CO2 teruggedrongen wordt. Wat ook goed is om te weten, is dat de energiebronnen van groene energie onuitputtelijk zijn. Dit in tegenstelling tot de energiebronnen van grijze stroom. Grijze energie wordt namelijk geproduceerd uit fossiele bronnen zoals steenkool en aardgas. Wanneer we deze bronnen blijven uitputten zoals we dat nu doen, zijn de fossiele bronnen over enkele tientallen jaren op. Groene stroom wordt gehaald uit natuurlijke bronnen die nooit op kunnen gaan.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken

Wat ook erg voordelig is aan groene energie is dat het een vorm van stroom is die je zelf op kunt wekken. Bij grijze energie kan dit absoluut niet. Het enige wat je nodig hebt voor het opwekken van je eigen energie zijn zonnepanelen en een omvormer. De zonnepanelen vangen zonnestralen op die met behulp van de omvormer worden omgezet in bruikbare stroom. Uiteraard is dit niet gratis; zonnepanelen worden met het jaar goedkoper maar zijn nog steeds aan de prijs. Onthoud daarom dat je zo’n investering niet voor niets doet. De investering in zonnepanelen heb je er namelijk binnen acht tot tien jaar uit, omdat je al die tijd gebruik maakt van gratis zonne-energie. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee, wat betekent dat je tien tot vijftien jaar niet hoeft te betalen voor je energierekening. Hoe fijn is dat? Dat betekent dus én profiteren van groene stroom én geld besparen op zakelijke energie –  de ideale combinatie.

Ook groene energiecontracten kunnen voordelig

Wil je (nog) niet overstappen op zakelijke zonnepanelen, maar ben je ook niet van plan om de hoofdprijs te betalen voor groene stroom? Veel ondernemers stappen nog niet over op een groen energiecontract omdat zij denken dat groene stroom veel duurder is dan grijze energie. Gelukkig kun je net als bij grijze stroom flink wat geld besparen door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Gebruik hier altijd een zakelijke energievergelijker voor zodat je zelf zo min mogelijk tijd kwijt bent aan dit proces. Om een energievergelijker te gebruiken moet je weten wat je jaarlijkse energieverbruik is. Die gegevens vind je op je jaarlijkse energierekening. Vervolgens gaat zo’n tool met die gegevens op zoek naar meerdere passende energiedeals waaruit jij de beste match kiest. Goed om te weten: een energievergelijker is onafhankelijk wat betekent dat je altijd het meest complete aanbod te zien krijgt. Dat betekent dat je niet verder hoeft te zoeken, omdat je alle mogelijke aanbiedingen voor zakelijke energie al te zien krijgt.