Staal lasersnijden

0
712

Wanneer je aan de slag gaat met staal lasersnijden, dan kies je voor een manier van metaalbewerking die zeer nauwkeurig is. Er wordt gebruik gemaakt van een laser die door verschillende diktes en door verschillende materialen kan snijden, zo ook door stalen platen. Je kiest de gewenste vorm die je nodig hebt en er wordt door de machine zeer nauwkeurig bepaald waar er dient te worden gesneden. Het staal lasersnijden is een prachtige bewerkingstechniek om dit te kunnen bewerkstelligen. Een laserstraal zorgt ervoor dat je exact datgene krijgt wat je uit je stalen plaat wil hebben. De lasersnijder waar gebruik van wordt gemaakt heeft een laserstraat die bestaat uit elektromagnetisch stralingsbronnen. Door gebruik te maken van een zeer hoge intensiteit in combinatie met een zeer dunne straal en een constante snijsnelheid is het eenvoudig om door het staal te snijden. Geen enkele andere methode kan zo nauwkeurig en snel het product snijden dat je nodig hebt! Nog even alle voordelen op een rij betreffende het staal lasersnijden:

  • Uitermate geschikt voor complexe vormen;
  • nauwkeurig en snel;
  • weinig materiaalverlies;
  • mogelijkheden tot graveren in staal.

Staalbewerking

Staalbewerking is echt een vak apart en kan je niet zomaar even doen. Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden voor allerlei soorten staal om deze zodanig te bewerken dat je een prachtig product krijgt zoals jij dat voor ogen hebt. Er zijn verschillende soorten staal die geschikt zijn voor staalbewerking. Je kunt hierbij denken aan hoogsterkte staal, koudgewalst staal, warmgewalst staal, zincor en sendzimir. Elk type staal heeft zijn eigen kenmerken en dus ook zijn eigen manier van staalbewerking. Gelukkig worden deze allemaal beheerst en kan er dus heel erg veel! Zo kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een laser om je staal tot een mooi product te laten snijden, maar je kunt ook je stalen buizen perfect op maat laten maken. Welk product je ook nodig hebt uit je stalen platen of buizen: het kan voor je worden geregeld!

Snel en gemakkelijk offerte aanvragen

Een opdracht voor het staal lasersnijden of staalbewerking is zo gebeurd. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week op websites van staalbewerkers terecht om je order te plaatsen. Door in te loggen en je bestanden door te geven krijg je gauw een offerte terug. Dan weet je waar aan je toe bent en kunnen je gewenste producten snel worden gemaakt en geleverd. Makkelijker kan bijna niet!