Schoonmaakbedrijf Zwijndrecht

0
204

Schoonmaakbedrijf Zwijndrecht is een bedrijf van vele markten thuis. Wij doen regulair schoonmaakwerk maar ook specialistische werkzaamheden. Het uitbesteden van schoonmaakwerkzaamheden is iets dat u als ondernemer heel veel ruimte geeft voor andere dingen, wij nemen graag deze zorg uit handen. Zonnepanelen is een nieuwe tak van sport binnen de schoonmaakbranche. Wij hebben ons hier uiteraard in verdiept en onze mensen klaargestoomd om u te kunnen voorzien van periodieke schoonmaak van de zonnepanelen. Laten we hier eens dieper op ingaan.

Zoeteman uw zonnepanelen laten reinigen

Misschien heb je het jezelf nog niet eens afgevraagd maar zonnepanelen moeten wel degelijk zo nu en dan voorzien worden van een schoonmaakbeurt. Maar wat zijn de voordelen? Hoe pak ik dit aan? Kan ik dat zelf doen of is het verstandiger om de zonnepanelen te laten reinigen door Schoonmaakbedrijf Zwijndrecht? Hou u zich bezig met deze onderwerpen dan informeren wij u graag verder over het onderhoud van zonnepanelen en of het nou handig is zit zelf te doen of een schoonmaakbedrijf hiervoor in te schakelen.

Waarom zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen vangen zonlicht op wat omgezet wordt in zonne-energie. Als de panelen vies worden door bijvoorbeeld stof, bladeren, of ander vuil dan kunnen ze minder zonlicht opvangen en gaat de werking achteruit. Er wordt dan dus minder zonne-energie gewonnen wat weer gevolgen heeft voor het rendement. Het schoonmaken hiervan is dus nogal noodzakelijk. Hoe vaak u dit wilt doen is aan u maar houd zelf even in de gaten hoe ze eruitzien. Platte zonnepanelen moeten vaker gereinigd worden dan schuine panelen, logisch toch? Op platte panelen kan meer troep blijven liggen wat opdroogt of blijft plakken op de panelen.  

Door in het voorjaar uw zonnepanelen schoon te maken krijgt u het meeste rendement in de zonnigste maanden van het jaar. In de herfst moet u de hoeveelheid bladeren even in de gaten houden en hierna beslissen of er een schoonmaakbeurt nodig is. Schone zonnepanelen kunnen wel tot 20% meer rendement opleveren. Hiermee wordt uw terugverdientijd van de investering verkort. Het is dus zeker de moeite waard om uw zonnepanelen schoon te houden door bijvoorbeeld Schoonmaakbedrijf Zwijndrecht.

Wat gebeurt er als u zelf de zonnepanelen reinigt

Kijk op zich is het schoonmaken van een zonnepaneel simpel, je hebt een paneel, goed water en zeep en boenen maar.  Een bijkomende lastigheid is dat de panelen zich vaak op het dak bevinden. De meest veilige manier om de panelen schoon te maken is vanaf de grond en te werken met lange borstel waar water uit komt, idealiter osmosewater. Dit betreft dan schuine daken uiteraard. Deze kun je gewoon zelf aanschaffen en gebruiken, oefening baart kunst. Daarnaast is het moment van schoonmaken van belang. Ga niet schoonmaken op een hele warme, zonnige dag maar kies voor een ander moment. Een regenachtige dag bijvoorbeeld. Dat klinkt onaantrekkelijk maar het is wel zo, of een dag met heel weinig zonlicht en veel bewolking. We zullen een korte uitleg geven over het schoonmaken maar we kunnen ons voorstellen dat wij als Schoonmaakbedrijf Zwijndrecht u makkelijk van deze last af kunnen helpen en deze taak van u overnemen. In dat geval lees gerust over de volgende alinea heen.

Verwijder eerst bladeren en het grovere vuil met een zachte borstel. Daarna kunt u met water, bijvoorbeeld die stok en schoonmaakproduct geschikt voor zonnepanelen de panelen zachtjes schoonmaken. Naspoelen met water voorkomt dat er zeepresten achterblijven. Let er wel op dat u voorzichtig te werk gaat want beschadigingen ontstaan snel.

Schoonmaakbedrijf Zwijndrecht kan al deze zorgen van u overnemen.

Naast of u zin heeft het om schoonmaken zelf te doen moet u zich ook even bedenken of de plek waar ze staan voor u wel veilig te bereiken is. Mocht dit nou niet het geval zijn of u wilt deze werkzaamheden uitbesteden dan kunnen wij u als professioneel Schoonmaakbedrijf Zwijndrecht uit de brand helpen met onze diensten. Wij zullen veilig en vakkundig uw zonnepanelen reinigen.