Op vakantie in eigen land

0
583

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om in eigen land op vakantie te gaan in plaats van een vakantie buiten Nederland. In Nederland zijn er namelijk veel vakantieparken en campings waar je terecht kan als je vakantie wilt houden. Ook zijn er veel pretparken met een daarbij horende vakantiepark waar je ook eventueel vakantie kan vieren. 

Overnachten in een chalet

Als je kiest voor een vakantie in Nederland dan is de kans groot dan je naar een vakantiepark toe gaat. In Nederland zijn er talloze vakantieparken waar je namelijk terecht kan. Vakantieparken bestaan voor het grootste gedeelte uit chalets en andere type vakantiehuisjes. Het is minder geschikt om te gaan kamperen en er zijn zelfs vakantieparken waar je niet eens kan kamperen met je camper of caravan. Vakantie vieren in een chalet is een geweldige optie. Chalets zitten namelijk vaak midden in de natuur gevestigd waardoor je echt rust krijgt en kan genieten. De kinderen kunnen leuke dingen doen in een attractiepark of op het vakantiepark zelf. Elke grotere vakantiepark zit namelijk vol met activiteiten zoals een zwembad, bowlingbaan en een speeltijd. Met kinderen naar een vakantiepark gaan is het beste wat je kan doen als je kinderen hebt. Ga je liever kamperen? Dan kan je het beste voor een Friesland camping kiezen. 

Overnachten in je camper of caravan

Wanneer je met de caravan of camper op vakantie gaat binnen Nederland, dan kan je het beste naar een camping toe gaan. Campings zijn namelijk beter geschikt voor campers en caravans dan vakantieparken. Campings hebben namelijk speciale plekken waar campers of caravans kunnen staan en hebben maar enkele of geen chalets. Er zijn kinderen die kamperen niet leuk vinden en ook op veel campings is er weinig te doen. Dit komt doordat vakantieparken meer bezoekers trekken op het overnachten op een vakantiepark populairder is dan het gaan camperen met een camper of caravan. Toch zijn er grotere campings in Nederland gevestigd waar wel genoeg te doen is voor de kinderen. Er zijn dan meestal vele activiteiten waar ze aan deel kunnen nemen. Als je wilt kamperen aan zee dan kan je het beste kiezen voor een camping in Zeeland. Veel mensen kamperen Zeeland omdat het over uitstekende kampeerplekken beschikt en vele leuke en gezellige campings kent. Ook liggen deze campings vaak in natuurgebieden of er zitten natuurgebieden op 5 minuten loopafstand. Vaak zit het strand ook in de buurt en dit is dus de perfecte optie als je wilt gaan kamperen en tot rust wilt komen. Ook zijn de meeste campings in Zeeland geschikt voor honden dus je viervoeter kan gewoon mee.