Ook aan de slag als online marketeer?

0
374

Op zoek naar een nieuwe baan? Wellicht is de marketingbranche dan iets voor jou. De afgelopen jaren is er veel gebeurd en heeft er op verschillende markten een verandering plaatsgevonden, waaronder de arbeidsmarkt. Op de arbeidsmarkt is er sprake van krapte, waardoor er meer openstaande vacatures zijn dan mensen die een baan zoeken. Het is daarom een interessante periode als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Wellicht heb je net je studie afgerond en ben je op zoek naar een startersfunctie, of ben je toe aan een carrièreswitch. Wat je situatie ook is, het is altijd goed om je te verdiepen in verschillende vakgebieden om erachter te komen wat goed bij je past. Wellicht ligt jouw interesse wel bij online marketing en zie je jezelf wel aan een digitale strategie werken voor een bedrijf. In dit blog lees je meer over drie belangrijke activiteiten die online marketeers uitvoeren.

 

CRO marketing

Als online marketeer richt je je vaak op een bepaald specialisme. Zo kun je bijvoorbeeld CRO marketeer worden, een rol waarin je je bezighoudt met de conversie optimalisatie strategie. Dit doe je met behulp van de gegevens die je aan de achterkant van de website kunt meten. Je gaat onderzoeken wat het gedrag van de website bezoekers is, waar zij vastlopen op de website en wat de oorzaak hiervan kan zijn. Na je analyse breng je een advies uit om een bepaald attribuut op de site aan te passen of beter uit te lichten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het veranderen van de kleuren op landing pages of de vorm van bepaalde call-to-action buttons.

 

Contentmarketing

Een ander specialisme waar een online marketeer zich op kan richten is contentmarketing. Deze methode draait om het creëren en verspreiden van waardevolle content voor een specifieke groep, met als doel de doelgroep aan je te binden, te converteren en te behouden. Goede content kan het verschil maken voor iedere website en kun je gebruiken voor veel verschillende doelstellingen. Hierbij is het erg belangrijk om een goede strategie te volgen. Content kun je onder andere maken in de vorm van blogs, video’s, infographics, animaties, e-books en podcasts.

 

SEO marketing

SEO is een ander specialisme waar een online marketeer mee aan de slag kan gaan. SEO marketing staat voor de activiteiten die je doet om de website beter zichtbaar te maken in de zoekresultaten van online zoekmachines. Hoe beter je SEO marketing uitvoert, hoe hoger de website wordt geplaatst in de resultaten. Als SEO marketeer behoren tot je taken het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek, een concurrentie analyse en teksten schrijven met daarin relevante zoekwoorden. Je kunt als SEO marketeer in een groot en divers marketingteam werken, maar ook bij een gespecialiseerd seo bureau waar je al je skills kunt inzetten.