Last van muizen in huis? Dit kun je doen!

0
503

Denk je dat je muizen in huis hebt, of heb je ze daadwerkelijk gezien? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk van het ongedierte af bent, want muizen kunnen tal van ziektes overbrengen, een huis ernstig vervuilen en flinke schade aanrichten aan meubilair, kabels en andere dingen in je woning. Maar hoe weet je nu zeker dat muizen zich in je huis genesteld hebben en, nog belangrijker, hoe kom je van muizen af? Je leest het in dit blog.

Hoe weet je of je last hebt van muizen in huis?

Het is gemakkelijk om te weten of je muizen in huis hebt. Als muizen zich in je huis bevinden, laten ze namelijk een spoor achter waaraan ze gemakkelijk te herkennen zijn. Je kunt muizen in huis herkennen aan het vinden van achtergelaten uitwerpselen van de muizen. Deze zijn donker van kleur en hebben qua vorm iets weg van hagelslag. Ook laten muizen een kenmerkende, muskusachtige geur achter. Daarnaast kun je de muizen horen, bijvoorbeeld als ze langs het plafond krabbelen. Ook laten muizen schade achter op kabels, plastic en hout. Tenslotte kun je ook gescheurd papier, isolatiemateriaal of karton tegenkomen. Dit materiaal gebruiken de muizen om hun nestje mee te bouwen op beschutte plekken.

Wat kun je doen om muizen in huis te bestrijden? 

Kun je er niet omheen en heb je muizen in huis? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen:

  1. Plaats muizenvallen

Een effectieve manier om muizen te bestrijden, is het plaatsen van muizenvallen. Dit kun je op een diervriendelijke manier doen met een kooi- of kantelval, waarbij de muis levend gevangen wordt en je hem later buitenshuis weer loslaat, of met een klassieke klapval waarbij de muis direct gedood wordt. 

  1. Gebruik elektronische muizenverjagers

Liever geen muizenval gebruiken? Kijk dan eens naar een elektronische muizenverjager. Een dergelijke muizenverjager kan elektronische signalen uitzenden die muizen onprettig vinden, waarna ze je woning verlaten. Ook ultrasone muizenverjagers, die geluiden afspelen die alleen de muizen kunnen horen, kunnen een uitkomst zijn.

 

  1. Schakel hulp in

Heb je met de bovenstaande methoden geen succes behaald? Wacht niet te lang en schakel zo snel mogelijk hulp in, want muizen planten zich erg snel voort. Voordat je het weet, heb je te maken met een muizenplaag! Schakel professionele muizenbestrijders in. Online vind je gemakkelijk bestrijders bij jou in de buurt. Of het nu gaat om muizenbestrijding Utrecht, muizenbestrijding Hilversum of muizenbestrijding in Groningen, er is altijd wel een professional in de buurt.