Karperboot

0
954

Voor een goede dag vissen begint een boot steeds belangrijker te worden. Je kan hiervoor kiezen uit verschillende soorten boten. Er is veel keuze in lengte en kleurstellingen. Maar het echte grote verschil zit hem in het soort boten. Je hebt karperboten die gemaakt zijn van polyester of aluminium met een harde bodem. Of je kan kiezen voor een rubberboot. Een rubberboot is gemaakt van PVC en is vaak uitgevoerd in een beschutte kleur zoals camouflage.

 

Het grote voordeel van een karper rubberboot is dat deze makkelijk mee te nemen is. Alle rubberboten kan je eenvoudig uit elkaar halen en meenemen in de kofferbak van een auto. De karperboot van Hibo is standaard uitgevoerd met twee hengelhouders. Deze hengelhouders zijn goed vastgelijmd aan de boot en zijn ideaal om je hengel in te zetten. Door het dikke PVC van de karperboot is de boot beschermd tegen een klein haakje. Maar mocht er een grote haak in de boot komen dan kan het wel zijn dat hij lek raakt.

 

Boot accessoires

 Voor boten zijn veel accessoires beschikbaar. Het kan handig zijn om een paar goede boot accessoires bij de boot te kopen. De meest belangrijke accessoires zijn alles wat te maken heeft met sloten en beveiliging. Een slot voor een buitenboordmotor is altijd een goed idee. Ook kan het heel verstandig zijn om de boot met een kabel of kettingslot vast te leggen.

Ook zijn er bootaccessoires voor het behoud van de boot. Denk hierbij aan fenders om de boot tegen de kant te beschermen. Ook heb je speciale schoonmaakmiddelen om je boot schoon te maken. Ook kan je ervoor kiezen om een anker aan te schaffen. Een anker is perfect om lekker voor anker te gaan voor een langere tijd of gewoon even een lekker middagje dobberen.

 Boot besturing

 Het is natuurlijk belangrijk voor een boot dat hij goed te besturen is. Een boot stuurt door middel van een stuurkabel en een stuurhuis. Het is verstandig om af en toe te kijken wat de staat is van de stuurkabels van een boot. Een stuurkabel is makkelijk te vervangen. Bij het kiezen van een stuurkabel heb je twee keuzes. Je hebt een M58 kabel deze is geschikt voor buitenboordmotoren tot 55 PK. De M66 kabel is geschikt voor buitenboordmotoren vanaf 55 PK. Stuurkabels zijn leverbaar in veel verschillende maten. De kleinste stuurkabel is 5 ft en de langste stuurkabel is 16 ft.