Hoe je je kerstboom verlicht als een professional

0
280

Als je kerstboom net zo goed verlicht moet worden als een professionele kerstboom, dan ben je hier aan het juiste adres. Met deze tips zorg je ervoor dat je huis vol glinstert en stralend is tijdens de donkere dagen voor kerst.

Soorten verlichting

De eerste stap is het kiezen van de juiste verlichting. Er zijn veel verschillende soorten lichten die je kunt gebruiken, zoals kerstlampjes met een LED verlichting of traditionele gloeilampjes. Het verschil tussen deze lichtjes is de temperatuur. LED verlichting is koeler en gloeilampjes zijn warmer. Qua veiligheid is LED verlichting ook beter omdat deze dus minder heet worden.

Kleur van verlichting

Naast de temperatuur van de verlichting is ook de kleur belangrijk. De kleur van verlichting hangt af van de hoeveelheid Kelvin. Om als voorbeeld te noemen heeft warm wit licht een temperatuur van 3000 Kelvin. Als je de kleur van de lampen goed wilt afstemmen, dan is het handig om te weten dat koeler wit licht wordt gemaakt met 5600 Kelvin. Bij Xmasdeco.nl kan je een kunst kerstboom met verlichting halen waarbij de LED-lampjes 2000 Kelvin hebben.

Het aantal lampjes

Waar kijk je naar als het gaat om de hoeveelheid lampjes? Om je kerstboom een lichtgevend effect te geven is het belangrijk om er genoeg lampjes op te hangen. Hoe meer lampjes, hoe helderder de boom zal stralen. Vervolgens is het belangrijk dat je de kabels goed verbergt voor een professioneel effect. Je hebt netten als verlichting en ook lichtgevende vlechten. Dit zijn geweldige manieren om je boom te verlichten zonder dat je er zelf al te veel moeite in moet steken. Nou hebben beide manieren natuurlijk zijn voor- en nadelen. Netten zijn gemakkelijker te bevestigen aan de boom, maar vlechten verbergen alle kabels en geven je een uniforme verlichting. Heb je een smalle kunstkerstboom, dan hoef je niet zo veel lampjes te gebruiken dan als je een brede boom hebt.

Tijd om de lichtjes op te hangen

Vervolgens is het tijd om de verlichting op te hangen. Begin bij de bovenkant van de kerstboom en werk zo naar beneden toe; van buiten naar binnen. Zorg ervoor dat je geen knopen maakt of het licht krult, omdat dit kan leiden tot schade. Haal daarom van te voren je lichtstrook uit de knoop indien dit nodig is. Als je klaar denkt te zijn, loop dan even weg van de kerstboom om het van een afstandje te bekijken. Zo zie je of alles er ook degelijk uitziet en goed verdeeld is.