Het is het seizoen!

0
788

Afgelopen weekend liepen de temperaturen weer even op maar het lijkt er nu toch echt op: de herfst is begonnen. En dat betekent over het algemeen dat het kouder wordt én dat we in sneltreinvaart op het einde van het jaar afstevenen. Dat betekent dat het feestseizoen ook weer in volle aantocht is. In deze blog vertel ik je wat je daar allemaal voor kunt voorbereiden. Lees je mee?

We komen samen

Het afgelopen half jaar hebben we elkaar een hoop moeten missen. Dit kwam door de heersende pandemie, die zorgde voor een ongekende crisis. Uit veiligheid en soms ook vanwege praktische redenen bleven we bij elkaar uit de buurt. Maar nu mogen we voorzichtig aan weer bij elkaar in de buurt komen. Daar kijken we natuurlijk heel erg naar uit en het is precies op tijd voor het feestseizoen.

Griezelen en gruwelen

Zo is het eind van deze maand alweer tijd om je engste masker uit de kast te pakken, gruwelijk uitziende snacks te maken en je vrienden de stuipen op het lijf te jagen tijdens het halloweenfeest. Dit feest is overgewaaid uit Engeland en Amerika maar krijgt ieder jaar toch weer meer voeten in de aarde in ons koude kikkerlandje. Ga jij thuis enge films kijken, de deuren langs of naar een themapark? De opties zijn er!

Duik in de keuken

Zoals ik al zei, kan je voor het Halloweenfeest de keuken in duiken om zo snacks te maken die een thema hebben. Maar de herfst leent zich sowieso voor een hoop recepten die we niet zo graag of vaak eten in de zomermaanden. Denk bijvoorbeeld eens aan een echte Hollandse stamppot of bijvoorbeeld een zelfgebakken appeltaart, die smaken toch altijd het lekkerst.

Op de zolder

En zo vliegen de weken voorbij. Het is dan ook niet gek om ergens deze of volgende maand de zolder op te klimmen en zo alvast de kerstspullen tevoorschijn halen. Zo weet je wat je hebt en wat je nog moet halen. Je kan heus nu al wel een kerstboomstandaard kopen.

In de voorbereidingen

Door nu al het één en ander voor te bereiden, smeer je de hoeveelheid dingen die je te doen staan uit over de weken. Dat zorgt voor minder stress en minder plezier! Goed, misschien kan je nu nog geen dennenboom voor in huis vinden. Maar je kan wel een oogje openhouden voor waar kerstbomen te koop staan.