Goede zorg voor je gebit

0
408

De lach is heel bijzonder. Het is een groot onderdeel van hoe mensen ons voor het eerst zien. We moeten dus goed voor onze lach zorgen en dat betekent goede zorg voor ons gebit. Een tandarts weet dat als geen ander. Wanneer men werkt in de dentale zorg, is er een algemeen begrip van het belang voor goede en regelmatige zorg van het gebit. In deze blog vertel hoe deze zorg verbeterd kan worden. Leest u mee?

Poetsen, poetsen en nog eens poetsen

Iedereen weet dat het poetsen van de tanden belangrijk is. Maar veel mensen doen dit niet goed en ook niet op juiste manier of met de juiste middelen. Zo zien we het vaak voorbij komen dat consumenten jaren dezelfde tandenborstel gebruiken. Dat is niet alleen niet fris, het verliest ook de werking omdat de haartjes van de borstel minder stevig worden. Daarnaast kan een praktijk ook extra reiniging van het gebit aanbieden wanneer men langskomt voor controle. Vaak verwijderen we plak en tandsteen maar is een bezoekje bij de mondhygiëniste voor een complete schoonmaak ook aan te raden. Het is zeker iets om aan te bieden als er een mondhygiëniste in de praktijd aanwezig is.

We werken met goed materiaal

Als tandarts wilt u natuurlijk het beste voor uw klanten en voor hun gebit. En daarom werkt u met de meest geavanceerde technologie en de schoonste objecten zodat u hen van goede service kunt voorzien. Bepaalde behandelingen kan men alleen met specifieke materialen uitvoeren. Als het gaat om dentale chirurgie bijvoorbeeld, dat zien we steeds meer terug in de ‘gewone praktijk’. Daar is speciaal ontworpen ‘gereedschap’ soms voor nodig.

Alles over dentale chirurgie

En het bieden van dentale chirurgie is een mooie manier om de tandartspraktijk uit te breiden en om de praktijk te onderscheiden van de anderen in de omgeving. Het begrip dentale chirurgie is heel breed maar omvat ingrepen zoals het uitvoeren van noodoperaties aan het gebit. En ook Implanteren tandarts is een vorm van dentale chirurgie. Hierbij wordt kunstmatig de wortel van de tand vervangen. Het uitvoeren van chirurgie iets wat steeds meer door tandartsen gebeurt, mits zij hierin gespecialiseerd zijn.

Een mooi gebit brengt niet alleen een stralende lach op uw gezicht, ook op die van de consument en dat is waar het uiteindelijk om draait. Door extra services te bieden als het gaat om dentale zorg, maken we de wereld gezonden en ook een beetje mooier door al die mooie tanden.