De leukste Belgische steden voor een stedentrip

0
624

Ben je op zoek naar inspiratie voor een stedentrip? Je hoeft lang niet altijd een vliegtuig te pakken naar een tropisch oord wanneer je toe bent aan een leuk tripje. Onze zuiderburen hebben namelijk meer te bieden dan je in eerste instantie denkt! Afhankelijk van waar je woont, ben je namelijk meestal binnen een uurtje rijden in België. We steken soms nog wel de draak met ze, maar eigenlijk heeft dit land super veel te bieden. Van strand, tot biercafés, tot historische gebouwen, er is genoeg te beleven in dit veelzijdige land. Zet deze steden op je lijstje om jouw volgende stedentrip in te plannen!

Genoeg vertier in Verviers

Loop je niet graag mee met de mensenmassa en ga je liever zelf uit op avontuur? Dan heeft Verviers jou meer dan genoeg te bieden. Deze stad wordt ook wel de stad van de fonteinen genoemd. En niet zonder reden, aangezien er maar liefst 21 fonteinen te vinden zijn in deze stad in de Ardennen. Wanneer je gek bent op wandelen, kan je hier je hart ophalen. Loop één van de bekende routes langs de fonteinen, of maak je eigen route langs de vele bezienswaardigheden. Je vindt er ook vele stadsparken waar je helemaal tot rust komt, of bezoek één van de bijzondere museums waar je je ogen kunt uitkijken. Deze stad is nog redelijk onbekend voor toeristen, waardoor je op eigen houtje prima de stad kunt ontdekken tijdens een weekendje weg!

Gezelligheid in Gent

Passen historische panden helemaal in jouw straatje? Dan mag je deze bijzondere stad niet overslaan wanneer je een stedentrip in België wilt maken. Bezoek het historische centrum om je te laten inspireren door alle prachtige oude panden. Overal waar je kijkt zijn wel architecturale hoogstandjes te vinden. Bezoek historische kerken, torens met mooie uitzichten en het kasteel Gravensteen voor een onvergetelijke dag uit. Na een dagje sightseeing, kom je bij op het terras met een lekker Belgisch speciaalbiertje. Dat is dus genieten in Gent!

Het charmante Charleroi

Deze stad is meerdere malen uitgeroepen tot lelijkste stad. Toch heeft deze oude industriële stad zijn charmes. Wanneer je gek bent op street art, is Charleroi ‘right up your ally’. Bezoek het museum van een oude kolenmijn en het Musée de la Photographie, gevestigd in een oud klooster. Na afloop schuif je zo aan bij een gezellig biercafé. Deze stad heeft namelijk genoeg gezellige tentjes waar je zo een hele avond of middag doorbrengt met je maten of je lief. Voor een avondje drinken heb je natuurlijk nog geen alcoholhulp nodig, maar geniet wel met mate van deze bruisende steden! Een alcoholprobleem kan er namelijk ongemerkt insluipen.