De grote zomerschoonmaak

0
486

In de zomertijd nemen vaak vakantie, niet alleen omdat het weer ernaar is, ook omdat we in deze tijd vaak een periode afsluiten. Denk aan werk of school. Dat vraagt om een frisse start na de zomer. En hoe doe je dat? Met een grote schoonmaak van het huis natuurlijk! In deze blog vertel ik je hoe je dat aanpakt. Lees je mee?

Een schone lei, weggooien of doneren

In een rommelig hok valt er niet te werken. En dat betekent dat je een hoop dingen die in de weg liggen weg moet gooien. Uiteraard kun je eerst kijken of de kwaliteit goed is, dan kan het ook gedoneerd worden. Door ruimte voor jezelf te maken, creëer je ook ruimte in je hoofd en van daaruit kun je weer verder.

Alles in huis voor het soppen

Laten we dan maar eventjes een tripje maken naar de supermarkt. Daar halen we emmers, sop, doeken en allesreiniger in huis. Ieder oppervlakte in huis wordt eventjes afgenomen zodat alles strakjes weer blinkt en de boel ook schoon en fris aanvoelt. Dat zorgt ervoor dat jij ook weer in je eigen huis wil zijn, dat is heerlijk thuiskomen na de vakantie.

Trommel de hulptroepen op

Natuurlijk hoef je het niet alleen te doen. Vraag vrienden en familie om je te helpen als het een grote bende is, of regel het samen met het huishouden. Iedereen heeft er immers baat bij als het huis opgeruimd en schoon is. Daarnaast maken vele handen licht werk en is het ineens zo geklaard. Haal de nodige Dettol in huis, of bestel het online via Plein.nl zodat het aan huis geleverd wordt. Zo hoef je er de deur niet eens voor uit!

Per kamer of per categorie

Er zijn verschillende tactieken om je huis helemaal grondig op te ruimen. Zo kun je ervoor kiezen om de boel per kamer aan te pakken, of per categorie. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer of denk aan het uitzoeken van kleding. Op die manier geef je wat structuur aan deze schoonmaaktaak.

Aanvullen waar nodig

Zo kan het wel gebeuren dat je dingen weggooit die je misschien later nog wel nodig hebt. Maar de kans is groot dat er een hoop spullen in huis zijn die al sinds jaar en dag ruimte innemen waar dat niet zou hoeven. Gooi je uiteindelijk toch iets weg wat je later nog had willen gebruiken? Vaak kan je het dan opnieuw kopen. Dat klinkt als een tegenstrijdige oplossing, maar op die manier gaan we vaak wel bewust doen met onze spullen om.