Bezit over vervoersmiddelen

0
331

Nederland telde in 2020 8,7 miljoen personenauto’s. Ruim 7,6 miljoen auto’s zijn eigendom van een particulier en ruim een miljoen auto’s staan op naam van een bedrijf. Vergeleken met 10 jaar geleden is dit aantal flink gestegen. Met motors en motorrijders ligt dit wel anders. Ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders heeft zijn of haar motorrijbewijs. Alleen zijn er maar 650.000 motors in omloop. Hieruit is dus op te merken dat veel motorrijders geen eigen motor hebben. Wat erg zonde is want een motorrijbewijs haal je ook echt niet zomaar. Van al die 8,7 miljoen autobestuurders kunnen zeker meer dan de helft echt niet meer zonder. Of het nou voor vervoer naar werk of school is of om er een hele vakantie mee te maken. Als je eenmaal aan een auto gewend bent kan je er bijna niet meer zonder mee.

Onderhoud

Als je het bezit hebt over zo’n vrij dure auto of motor is goed onderhoud natuurlijk ook erg belangrijk. Voor een auto is 1 keer in het jaar een APK keuring van belang. Hierin wordt precies gekeken of de auto nog de weg op mag en zo niet wat er dan aan gedaan moet worden. Maar ook zelf kan je er voor zorgen dat hij lang mee gaat. Ten eerste is voorzichtig rijden en geen ongelukken veroorzaken natuurlijk logisch. Maar ook voor de motor en voor het milieu is bijvoorbeeld tijdig schakelen noodzakelijk. Van binnen kan jij je auto natuurlijk ook gewoon goed schoon en mooi houden. Een leren bekleding heeft namelijk ook weer ander onderhoud nodig dan een stoffen bekleding. Maar ook voor een motor zorgt goed onderhoud voor een langere levensduur van je motor. Onderhoud aan je motor begint simpel. Controleer regelmatig de vitale delen van jouw motor. Is je ketting op spanning, zit er genoeg lucht in je banden en werkt alle verlichting? Beoordeel alle bewegende delen van je motor. Knijp de voorrem in, trap op je achterrem en laat je achterwiel eens ronddraaien terwijl je motor op de middenstandaard staat. Groter onderhoud kan je dan verder beter aan de professionals over laten.

Verzekeringen

Naast goed onderhoud is een goede verzekering ook erg belangrijk voor beide voertuigen! Want een ander kan ook een ongeluk met jou veroorzaken en dan wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Een motor verzekeren kan op verschillende manieren. Zo kan je kiezen voor een wettelijke aansprakelijkheid (WA), een wettelijke aansprakelijkheid met beperkte casco (WA+) of een All Risk verzekering. De beste motorverzekering vind je bij combimotors.nl!